Tarieven en Vergoedingen

Duur en kosten

PMKT is een individuele therapie voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tot 12 jaar. De duur van de therapie is sterk afhankelijk van de hulpvraag. In het algemeen kan de therapie binnen een schooljaar worden afgerond. De therapie wordt wekelijks gegeven en duurt een uur.

De onderzoeksfase binnen de Psychomotorische Kindertherapie bestaat uit:

  • 1 uur intakegesprek € 65,- ,
  • 3 uur psychomotorisch onderzoek € 195,- ,
  • Verwerking van de gegevens en het schrijven van het onderzoeksverslag € 130
  • 1 uur bespreking van het verslag samen met het behandeladvies € 65,-
    Totale kosten van dit traject bedraagt € 455,-

Na de onderzoeksfase beslist u definitief of u het besproken behandeltraject wilt inzetten.

Therapie en tussentijdsoverleg met ouders/verzorgers:
Tarief: € 65,- per sessie

Specialistische begeleiding individueel: Op basis van PGB Jeugdhulp ambulant € 70,- per uur

Ouders verplichten zich met het ondertekenen van het behandelcontract tot het zorg dragen voor de betaling van de maandelijkse factuur.

Vergoedingen

Een groeiend aantal zorgverzekeraars vergoedt de therapie geheel of gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. U wordt geadviseerd om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Op de website van ZorgWijzer staat een overzichtspagina met vergoedingen voor psychomotorische kindertherapie (PMKT). Bekijk de pagina op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychomotorische-kindertherapie

Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar kunt u tijdens de jaarlijkse belastingaangifte de gemaakte kosten aftrekken onder de post ‘bijzondere ziektekosten’. Informeer vooraf naar de mogelijkheden.

In het kader van de Jeugd-wet kan in bijzondere gevallen een PGB worden aangevraagd waaruit de therapie bekostigd kan worden.