Tarieven en Vergoedingen

Duur en kosten

PMKT is een individuele therapie voor kinderen met een ontwikkelingsleeftijd tot 12 jaar. De duur van de therapie is sterk afhankelijk van de hulpvraag. In het algemeen kan de therapie binnen een schooljaar worden afgerond. De therapie wordt wekelijks gegeven en duurt een uur.

Liesbeth Verhoef psychomotorisch kindertherapeut houdt de tarieven aan die geadviseerd worden voor vaktherapie door de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB).

PMKT met ingang van 2019 (wijzigingen voorbehouden)

Kennismakingsgesprek                                              gratis
Intake 90 min                                                               € 95,-
Therapiesessie afhankelijk van duur                       € 70,- – € 85,-
Tussen- eindevaluatiegesprek ouders                     € 95,-
Observatie op school                                                  € 70,-
Uitgebreide verslaglegging op aanvraag                 € 130,-

Vergoedingen

Een groeiend aantal zorgverzekeraars vergoedt de therapie geheel of gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering. U wordt geadviseerd om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Op de website van ZorgWijzer staat een overzichtspagina met vergoedingen voor psychomotorische kindertherapie (PMKT). Bekijk de pagina op: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychomotorische-kindertherapie

Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar kunt u tijdens de jaarlijkse belastingaangifte de gemaakte kosten aftrekken onder de post ‘bijzondere ziektekosten’. Informeer vooraf naar de mogelijkheden.

In het kader van de Jeugd-wet kan in bijzondere gevallen een PGB worden aangevraagd waaruit de therapie bekostigd kan worden.